Muğla İklim Değişikliğine Uyum Stratejisi ve Eylem Planı İstişare Toplantısı

Projenin ‘şehirler için uyum’ bileşeni kapsamında, pilot şehirler olarak belirlenen Konya, Muğla, Samsun ve Sakarya için yerel iklim değişikliğine uyum stratejisi ve eylem planları hazırlanması, şehirler için izleme ve değerlendirme sistemi ile finansman stratejisi geliştirilmesi planlanıyor. Bu kapsamda pilot şehirlerimizden biri olan Muğla’da, 23-24 Ağustos 2021 tarihlerinde, Muğla İklim Değişikliği Uyum Stratejisi ve Eylem Planı İstişare Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İklim Değişikliği ve Uyum Daire Başkanı Sayın Orhan Solak,  Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Konrtol Dairesi, Çevre Yönetimi ve İklim Değişikliği Şube Başkan Vekili Aylin Aydın Ertop ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Çevre ve İklim Değişikliği Portföy Yöneticisi Nuri Özbağdatlı’nın  açılış konuşmalarıyla başladı.

Akdeniz Havzasında yer alan Türkiye’de iklim değişikliğinin etkilerini her geçen gün fazla hissediliyor. Türkiye’de 1946 yılından bu yana en büyük orman yangını Ağustos ayında yaşandı. Projemizin pilot illerinden biri olan Muğla da bu yangınlardan etkilenirken, 65 bin hektar orman alanı yandı.  Muğla İklim Değişikliğine Uyum Stratejisi ve Eylem Planı kapsamında afet risk yönetimi de ele alınıyor.

Muğla’da etkilenebilirlik ve risk analizleri için veri temini konuları ile şehirlerin iklim değişikliğine uyum süreçlerinde karşılaştıkları zorluklar ve fırsatları değerlendirmek için paydaşlarla bir araya gelinirken, kent-altyapı, biyoçeşitlilik ve ekosistem hizmetleri, enerji, sanayi, su kaynakları, ulaşım, turizm ve sağlık başlıkları altında Muğla için iklim değişikliğine uyum hedefleri ve iklim değişikliğinin sektörel etkilerine yönelik uyum eylemleri üzerine oturumlar düzenlendi. 

 

CSBTR
CIS
IDB
IU
UNDP

“Bu web sitesi Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin finansal desteği ile hazırlanmıştır.
İçeriği UNDP’nin sorumluluğundadır. Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin görüşlerini yansıtmayabilir.”