COP27’de Uyum Günü

 

Mısır’ın Sharm el Sheik şehrinde gerçekleşen COP27’de Uyum ve Tarım gününde Türkiye Pavilyonu’nda Türkiye’de uyum eylemlerini paylaşmak için yerimizi aldık.

Türkiye’nin iklim değişikliği uyum eylemini güçlendiren projemiz özellikle sektör ve kent ölçeğinde iklim değişikliğine uyumun güçlendirilmesi yoluyla toplumsal direncin arttırılması hedefliyor.

Etkinlikte Proje Yöneticisi Diren Ertekin projenin ulusal ölçekte iklim değişikliğine uyum politikaları için daha iyi karar verme araçlarını, kentsel uyum planlama çözümlerini (kentsel uyum stratejileri ve eylem planları), iklim değişikliğine uyum için kapasite geliştirme ve ağ oluşturma faaliyetlerini paylaştı.

Uyum Hibe Programı Yöneticisi Ömer Öztürk iklim değişikliğine uyum eylemini uygulamak ve Türkiye’nin uyum çabalarını güçlendirmek için Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilen 6.800.000 Euroluk Uyum Hibe Programını pavilyondaki dinleyicilere tanıttı.

Projede iklim değişikliği Etki ve Modelleme Uzmanı olarak yer alan Ceren Ballı Gözen Türkiye’yi bekleyen tehlikeleri, etkilenebilirlik ve risk analizlerini paylaştı. Proje kapsamında risk analizleri gözetilerek Türkiye’nin Ulusal Uyum Stratejisi ve Eylem Planı güncelleme çalışmaları başladı. Ayrıca projenin 4 pilot şehri olan Konya, Sakarya, Samsun ve Muğla şehirlerinin Yerel Uyum Stratejisi ve Eylem Planı oluşturuluyor. Eylem planları kent, tarım, hayvancılık ve balıkçılık, sosyal kalkınma, enerji, sanayi, ulaşım ve iletişim, turizm ve kültürel miras, halk sağlığı, afet risk yönetimi, biyoçeşitlilik ve ekosistem hizmetleri ile su kaynakları yönetimi sektörlerini içeriyor.

CSBTR
CIS
IDB
IU
UNDP

“Bu web sitesi Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin finansal desteği ile hazırlanmıştır.
İçeriği UNDP’nin sorumluluğundadır. Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin görüşlerini yansıtmayabilir.”