Kent Tipolojosi ve Yerel Uyum Planlaması Rehberi İstişare Toplantısı

Yararlanıcı kurumu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yürütücü kuruluşu Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı olan, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilen “Türkiye’de İklim Uyum Eyleminin Güçlendirilmesi Projesi”, 9 Ekim 2019 tarihinde başlatılmıştır. Süresi 48 ay olan proje ile özellikle sektör ve kent ölçeğinde iklim değişikliğine uyumun güçlendirilmesi yoluyla toplumsal direncin arttırılması hedeflenmektedir.

Proje kapsamında, yerel ölçekte iklim değişikliğine uyum planlarının geliştirilmesi amacıyla “Kent Tipolojisi ve Yerel Uyum Planlaması Rehberi” konularının tartışıldığı istişare toplantıları 22 ve 23 Temmuz 2020 tarihlerinde internet üzerinden çevrimiçi olarak ilgili genel müdürlükler, belediyeler, il müdürlükleri, birlikler ve üniversitelerden toplam 180 temsilcinin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

Her iki günde de, tam gün olarak programlanan toplantıların sabahki oturumunda, projenin paydaşlara takdimini takiben, iklim değişikliğinin etkileri,  iklim değişikliğine uyum ve kentler, kent tipolojileri, yerel uyum planlaması rehberi ve alternatif çözümler olarak politik, sektörel ve mekansal eylemler konularında proje uzmanları tarafından sunumlar yapılmıştır. Toplantıların öğleden sonraki bölümünde ise kent tipolojileri ve yerel uyum rehberi başlıklarının istişare edildiği grup toplantıları gerçekleştirilmiştir.

CSBTR
CIS
IDB
IU
UNDP

“Bu web sitesi Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin finansal desteği ile hazırlanmıştır.
İçeriği UNDP’nin sorumluluğundadır. Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin görüşlerini yansıtmayabilir.”