Pilot Belediyelerimiz COP27’de Yerel Mücadeleyi Anlattı

Yerelde iklim değişikliğinin etkilerinin, ihtiyacının, mücadele yöntemlerinin ve en doğru bilgi kaynağı yerel yönetimlerle 14 Kasım’da İklim Değişikliği ile Mücadelede Yerel Yönetimler oturumunda bir araya geldik.

İklim değişikliğinin olumsuz etkilerinden en fazla etkilenecek bölgelerden biri olan Akdeniz Havzasında yer alan Türkiye her geçen gün iklim değişikliğinin etkilerini daha yoğun yaşamaya devam ediyor; artan sıcak hava dalgaları, kuraklık, sel ve taşkınlar, fırtına ve orman yangınları başta olmak üzere afetlerin sayısı ve şiddetinde de belirgin bir artış gözleniyor.

Yerel ölçekte iklim değişikliğinin etkilerini, yerelin ihtiyacını ve mücadele yöntemlerinin de en doğru bilgi kaynağı yerel yönetimlerdir. İklim değişikliği ile mücadelede yerel eylemler yerel koşulları kapsayan özel çözümlerdir. Yerel deneyimler, engellerin ve potansiyel iyileştirmelerin belirlenebilmesinde, zamandan ve paradan tasarruf edilebilmesinde, yerele özgü mücadele ve planlama süreçlerinde kolaylaştırıcı rol oynuyor.

Oturumda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve TBB Başkanı Fatma Şahin,
Prof. Ayşen Erdinçler, Büyükşehir Belediyesi, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı,
Dr.Serdar Koyuncu, Konya Büyükşehir Belediyesi, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Daire Başkanı
Ali Tülümen, Samsun Büyükşehir Belediyesi, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Daire Başkanı
Aylin Giray, Muğla Büyükşehir Belediyesi, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Daire Başkanı iklim değişikliği ile mücadelelerinde belediyelerinin eylemlerini paylaştı.

CSBTR
CIS
IDB
IU
UNDP

“Bu web sitesi Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin finansal desteği ile hazırlanmıştır.
İçeriği UNDP’nin sorumluluğundadır. Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin görüşlerini yansıtmayabilir.”